elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Δημόσια Διαβούλευση για τον Περί Ποιότητας του Ατμοσφαιρικού Αέρα Τροποποιητικό Νόμο του 2016 και τους Σχετικούς Τροποποιητικούς Κανονισμούς του 2016

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αρμόδια αρχή για τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία, πληροφορεί, μέσω της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τους Κύπριους επιχειρηματίες, ότι για σκοπούς εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2015/1480/ΕΕ ετοίμασε σχετικά προσχέδια τροποποιητικού Νόμου και τροποποιητικών Κανονισμών.

Σημειώνεται ότι οι τροποποιήσεις δεν επιβάλλουν οποιαδήποτε καινούργια απαίτηση στους επηρεαζόμενους οικονομικούς φορείς (βιομηχανίες, μεταφορές, γεωργία), επιβάλλουν όμως νέες υποχρεώσεις στην αρμόδια αρχή για αναβάθμιση και διασφάλιση της ποιότητας των μετρήσεων του ατμοσφαιρικού αέρα που διεξάγει για σκοπούς εφαρμογής της νομοθεσίας. Επισημαίνεται ότι η έκδοση διαταγμάτων για την δυνατότητα επιβολής τελών επιφέρει ένα μικρό κόστος στις επιχειρήσεις ή στους οργανισμούς που ζητούν δεδομένα μετρήσεων του ατμοσφαιρικού αέρα από το ΤΕΕ.

Ο τροποποιητικός Νόμος και Κανονισμοί είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dli/dliup.nsf/All/ECD11F24E3709A48C2257FA100282A5C?OpenDocument

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις μπορείτε επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους Λειτουργούς του ΤΕΕ στα τηλ. 22405683/22405623.

Τυχόν σχόλια ή/και εισηγήσεις σε σχέση με τον τροποποιητικό Νόμο και Κανονισμούς, μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση cpapadopoulos@dli.mlsi.gov.cy ή μέσω τηλεομοιότυπου στο 22663788.

Related Posts