elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Βράβευση της Αστυνομίας Κύπρου Καινοτόμα υπηρεσία της ΥΚΑΝ

Ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου για την βράβευση της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ)  με το Βραβείο Καινοτομίας 2016 για τον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Δημοσιεύτηκε στην ενημερωτική πύλη της Αστυνομίας Κύπρου Cyprus Police News:
Βράβευση της Αστυνομίας Κύπρου Καινοτόμα υπηρεσία της ΥΚΑΝ
 
Πραγματοποιήθηκε χθες 14 Νοεμβρίου η τελετή απονομής των Κυπριακών βραβείων καινοτομίας Ο.Ε.Β. 2016 και των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2016  από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και το ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.
 
Το βραβείο καινοτομίας στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα απονέμεται στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (Υ.ΚΑ.Ν.), για την καινοτόμα υπηρεσία απεξάρτησης και επανένταξης των νέων από τα ναρκωτικά.
 
Το βραβείο απονεμήθηκε από την Α. Ε. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στον Διοικητή Υ.ΚΑ.Ν.κ. Γ. Γαβριήλ, στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζ. Χρυσοστόμου.
Η νέα δομημένη κοινωνική υπηρεσία γεφυρώνει το κενό μεταξύ του χρονικού σημείου της σύλληψης του ατόμου, μέχρι το σημείο επαφής του με τις θεραπευτικές δομές. Από αυτή την θέση έχει καταφέρει να αυξήσει την προσβασιμότητα σε προγράμματα θεραπείας, στοχεύοντας στα πρώτα στάδια, ειδικά στους νεαρούς χρήστες ναρκωτικών.
Η εφαρμογή του κοινωνικού μοντέλου υπηρεσιών σε σώματα ασφαλείας, γίνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα παραπομπής σε κρατικά και εγκεκριμένα μη κρατικά θεραπευτικά κέντρα.
Η κοινωνική υπηρεσία πραγματοποιεί προσωπικές συναντήσεις με χρήστες παράνομων ουσιών, καθώς και μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, οι οποίοι αποτείνονται για βοήθεια μετά την σύλληψη ή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής της Υ.ΚΑ.Ν «1498» ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Η Υπηρεσία στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό με Ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις κοινωνικές επιστήμες. Επιπλέον, μεριμνά για την συνεχή εκπαίδευση της διεύθυνσης και του προσωπικού της από επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς, βελτιώνοντας τις ανθρώπινες σχέσεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Related Posts