elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Αύξηση της ανεργίας – Επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την βαθιά ανησυχία της για τους ρυθμούς με τους οποίους αυξάνεται η ανεργία στην Κύπρο, ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους μήνες.

Δυστυχώς, έχουν επαληθευτεί και αυτές ακόμα οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της ΟΕΒ, σύμφωνα με τις οποίες η ανεργία θα έφθανε σε διψήφιο ποσοστό τον Απρίλιο του 2012, αφού φαίνεται ότι το 10% θα το αγγίξουμε πριν την εκπνοή του Φεβρουαρίου.

Η ΟΕΒ έχει καλέσει επανειλημμένα το κράτος να σχεδιάσει και να εξαγγείλει μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, τα οποία αποτελούν την μόνη ελπίδα συγκράτησης και σταδιακής μείωσης της ανεργίας. Δυστυχώς, τα μέτρα αυτά ακόμα εκκρεμούν.

Ταυτόχρονα, η ΟΕΒ έχει καλέσει το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να απελευθερώσει τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων σε όλη την Κύπρο, κάτι το οποίο θα έχει ως άμεση συνέπεια την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της κατάστασης στον πληγέντα τομέα του λιανικού εμπορίου.

Η ΟΕΒ προειδοποιεί για μια ακόμα φορά ότι εάν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά, το φαινόμενο της ανεργίας σύντομα θα καταστεί μη διαχειρίσιμο με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για την Κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Related Posts